Elektroden

Elektroden lastechniek is booglassen met beklede elektroden. Kenmerk van deze lastechniek is dat er geen gasstroom is. De kern van de draad is je las-toevoeg materiaal en de gassen die in je bekleding zitten komen vrij door de hitte en zorgen zo dat de hitte in stand blijft.

Het toegevoegde materiaal stolt op het werkstuk en biedt zo bescherming voor je las. Dit noemen we de slak. Die verwijderen we later weer door middel van een bikhamer.

MIG-/ en MAG lassen

Het verschil tussen de MIG-/ en MAG-techniek zit in het soort gas dat we gebruiken. Tijdens het lasproces wordt er continu mechanisch een draad toegevoegd. Tijdens het lassen wordt het smeltbad beschermd door een beschermgas. Bij MIG lastechniek is dat Argon of een Argon-mengsel, bij MAG lassen koolstofdioxide.

lassen

TIG lassen

TIG-lastechniek is een techniek dat we een vlamboog maken en dat onze elektrode niet wegsmelt maar we apart handmatig lasmateriaal toevoegen. Met deze las wordt ook Argon als beschermgas gebruikt.

Voor een voorbeeld van onze lasprojecten klik hier.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken of stuur een mailtje.