Lassen

Wat is lassen?

Elektroden lastechniek is booglassen met beklede elektroden. Kenmerk van deze lastechniek is dat er geen gasstroom is. De kern van de draad is je las-toevoeg materiaal en de gassen die in je bekleding zitten komen vrij door de hitte en zorgen zo dat de hitte in stand blijft.

MIG-/ en MAG lassen

Het verschil tussen de MIG-/ en MAG-techniek zit in het soort gas dat we gebruiken. Tijdens het lasproces wordt er continu mechanisch een draad toegevoegd. Tijdens het lassen wordt het smeltbad beschermd door een beschermgas. Bij MIG lastechniek is dat Argon of een Argon-mengsel, bij MAG lassen koolstofdioxide.

TIG lassen
TIG-lastechniek is een techniek dat we een vlamboog maken en dat onze elektrode niet wegsmelt maar we apart handmatig lasmateriaal toevoegen. Met deze las wordt ook Argon als beschermgas gebruikt.

Projecten

We hebben verschillende opdrachten ontvangen voor het lassen van projecten. Hieronder volgt een selectie van enkele van deze opdrachten:

De Feyter

Voor de Feyter kreeg ik de vraag of we op lokatie de ophanging van rollen bord konden maken. We hebben het rollen bord compleet gedemonteerd en deze in de steunen geplaats zodat ik veilig me klus kon doen. De taats ( as stop waar het lager om heen zit ) was uit het frame gescheurdt , deze hebben we door middel van een snij brander er uit gebrand en daarna de nieuwe taats geplaats en deze zorgvullig gelast. Na het lassen hebben we klus compleet gemaakt door middel van het lager teplaatsen , te stellen en door te smeren.

Oude raadhuis Willemstad

Kreeg een telefoontje van de oude buurman ‘Arie Arendsman “ en die kwam met de vraag of ik een bestaand vast raam te kunnen openen ? Daar aan gekomen bleek het een heel groot zwaar raam te wezen wat vast geschroeft zat aan de muur. Maar deze uitdaging ging ik niet voor opzij , Daar ter plaatse het raam met ronding in gemeten voor deze in me werkplaats temaken. Voor dit raam hebben we kozen voor 4 zware hangen en deze telassen op een grote muurplaat zodat de krachten goed verdeeld werden, De constructie van het complete raam hebben we versterkt met in de hoeken een sierlijke smeed ijzeren spijl telassen. De klant was er zeer blij mee en vond het een wonder dat het gelukt was. “zo halen we traditie terug” de roep stoel van het historische pand is in ere hersteld

Stal van Eck

De balustrade zou toegang gaan geven aan overnachtingen verblijven voor mensen die het polder gevoel wilde meemaken. We hebben deze ballustrade in onze werkplaats volledig prefab gemaakt zodat deze vlekkeloos op gebouwt kon worden ter plaatse.Deze balustrade hebben volledig in eigen beheer gemaakt , het in meten voor de bouw kundige tekening , de constructie die daar op volgt en daarna het bouwen van de ballustrade ter plaatse. Ook het stukje maken , monteren & afbouwen met hout hoorde daar ook bij. Het vervoer en op hoogte werken met hoogwerkers is volledig met ons eigen matriaal gebeurt.

Adres:

Tilsedijk 6a, 3243 LH
Stad aan ’t Haringvliet

Email:

info@all-roundservicemol.nl

Telefoon:

06 51 06 03 45

KVK:

24321120

Btw nr:

NL001709642B17