Mobiel kotteren

Wat is kotteren?

Mobiel kotteren of gewoon kotteren is een verspaningstechniek. Het is een vorm van draaien waarbij het product stilstaat en het gereedschap draait. Het kottergereedschap is excentrisch bevestigd op de draaiende as, waardoor het een cirkelbeweging beschrijft met de beitel naar buiten (bron: Wikipedia).

Kotteren

Er zijn twee vormen van kotteren: het langskotteren, waarbij de cirkel die het gereedschap beschrijft hetzelfde blijft en het gereedschap steeds verder een bestaand gat wordt ingevoerd en het vlakkotteren, waarbij het gereedschap steeds verder naar buiten gedrukt wordt en niet richting het werkstuk, waardoor een steeds groter rond vlak wordt gemaakt.

All-Roundservice Mol

Wij hebben veel ervaring in het kotteren en zijn gespecialiseerd in het mobiel kotteren. Dus op uw locatie. Met onze ruim uitgeruste trailer komen we bij je op locatie en hebben wij een oplossing binnen handbereik.

Projecten

We hebben herhaaldelijk de mogelijkheid gehad om mobiel te kotteren in opdracht. Hieronder worden enkele van deze opdrachten beschreven:

Kotteren kraan van C. Steinweg

De passing van de lagers van de aandrijf lijn was versleten van de kraan van C. Steinweg – Handelsveem B.V. Deze hebben we uitgelijnd en overmaats gekotterd. Zo konden we een overmaatse bus plaatsen met daarin weer de originele lager. De klus voor C.Steinweg – Handelsveem B.V. was weer een mooi project.

Kotteren voor Loonbedrijf Van Ginneken

Via een kotterbedrijf kregen wij de opdracht om voor Loonbedrijf Van Ginneken om 3 assen uit te lijnen op elkaar. Dit was een hele uitdaging. We moesten gaten in de zijkant van de machine maken om onze assen te kunnen monteren. Zo hebben wij de gaten overmaats gekotterd om bussen erin te kunnen krimpen. Voor de gaten die voor de doorvoer waren van de assen, hebben wij stoppen gedraaid en deze erin gemonteerd en afgelast.

Kotteren voor loonbedrijf Dobegro

Een giek deel van een graaf machine was versleten , de gaten ovaal . Deze in lassen en opnieuw op maat kotteren was normaal de oplossing , maar omdat dit stuk van de giek geen ijzer was maar gietijzer moesten we naar een andere oplossing. Overmaats kotteren en bussen erin Trekken met een voor spanning. Als we bussen erin getrokken hebben met de voorspanning komen we uit op de maat die we berekend hebben zodat de pen loep zuiver in de gaten past.

Adres:

Tilsedijk 6a, 3243 LH
Stad aan ’t Haringvliet

Email:

info@all-roundservicemol.nl

Telefoon:

06 51 06 03 45

KVK:

24321120

Btw nr:

NL001709642B17