Thermisch lansen

Wat is thermisch lansen?

Een thermische lans snijdt of last metaal door verhitting met ijzerpoeder en zuurstofrijke gassen. Het wordt gebruikt voor taken zoals het verwijderen van grote constructies of het repareren van scheuren in metalen structuren.

De vlam is zó heet dat er temperaturen worden gehaald van 3500 graden Celcius. Met deze temperatuur kunnen wij makkelijk door vrijwel ieder materiaal heen smelten. Zelfs door beton en staal dus bijvoorbeeld (bron: Wikipedia).

Thermisch Lansen

De thermische lans gebruiken wij voor sloopwerkzaamheden en om vastgelopen assen en pinnen te demonteren zonder de omliggende constructie of de lagers te beschadigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de assen van schepen, bruggen, sluizen en hijskranen. Dit kunnen we combineren met vijzel techniek.

All-Roundservice Mol

All-round Service Mol heeft veel ervaring met het thermisch lansen. Wij werken veilig en zowel mobiel, dus op uw locatie, als bij ons op de werkplaats. Het kan beide prettig zijn want bij grote machines heeft u vast liever dat wij langs komen. Maar soms is het prettiger voor u om uw project op de werkplaats af te leveren.

Projecten

We hebben enkele hoogwerkers kunnen verhuren. Hieronder worden een aantal daarvan weergegeven:

Groot onderhoud aan deze container handler

Deze container handler werd eruit gehaald voor groot onderhoud. Om de mast er vanaf te kunnen halen, moeten de pennen van de hefcilinders eruit. Deze mastpennen zaten zo vast dat wij deze pennen met de thermische lans hebben moeten bewerken. Zo is er een groot gat in de pen gekomen en toen kon deze krimpen en zo hebben we het kunnen demonteren.

De pennen van de havenkraan zaten vast

oor deze thermische lans-klus werd ik gevraagd. De pennen van de havenkraan zaten namelijk vast. Door de hoogte en met de minimale ruimte werd deze klus een flinke uitdaging. Gelukkig is het gelukt om ook deze positief af te ronden.

Aanvraag van JB Crane service

We kregen een thermische lans aanvraag van JB Crane service , of op hoogte een probleem was ? Ook deze uitdaging liet ons niet uit het veld slaan. We hebben de pen niet door gelanst met deze klus maar aan de buiten zijdes van de pen ( waar deze vast zat ) het materiaal weg gehaald zodat deze daar kon krimpen. dit hebben we gedaan om de vuur zee die je krijgt met door blazen van de pen te ver komen. Nu met enkel de buiten zijdes te bewerken en een opvang eronder konden we de schade beperken.

Adres:

Tilsedijk 6a, 3243 LH
Stad aan ’t Haringvliet

Email:

info@all-roundservicemol.nl

Telefoon:

06 51 06 03 45

KVK:

24321120

Btw nr:

NL001709642B17