Wat is een thermische lans

Een thermische lans is een holle buis die gevuld is met staafjes ijzer en die gemengd is met magnesium waar zuurstof doorheen gevoerd wordt. Door het zuurstof worden het ijzer en de magnesium aan het uiteinde verbrand. De lans wordt hierbij gebruikt en voor het ontsteken wordt een acetyleen-vlam gebruikt.

De vlam is zó heet dat er temperaturen worden gehaald van 3500 graden Celcius. Met deze temperatuur kunnen wij makkelijk door vrijwel ieder materiaal heen smelten. Zelfs door beton en staal dus bijvoorbeeld (bron: Wikipedia).

mobiel thermisch lansen

All-round Service Mol en thermisch lansen

All-round Service Mol heeft veel ervaring met het thermisch lansen. Wij werken veilig en zowel mobiel, dus op uw locatie, als bij ons op de werkplaats. Het kan beide prettig zijn want bij grote machines heeft u vast liever dat wij langs komen. Maar soms is het prettiger voor u om uw project op de werkplaats af te leveren.

De thermische lans gebruiken wij voor sloopwerkzaamheden en om vastgelopen assen en pinnen te demonteren zonder de omliggende constructie of de lagers te beschadigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de assen van schepen, bruggen, sluizen en hijskranen. Dit kunnen we combineren met vijzel techniek.

Voor een voorbeeld van onze projecten met thermisch lansen klik hier.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken of stuur een mailtje.